Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Πέντε άτομα συνελήφθησαν για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων

Σπείρα που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων και λαθρεμπόριο χρυσού εξαρθρώθηκε χθες στο Ζεφύρι. Συνελήφθησαν πέντε Pομά, ηλικίας 21, 29, 41, 46 και 57 ετών, ενώ αναζητούνται πέντε συνεργοί τους.


Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες εντόπιζαν ηλικιωμένους, συγκέντρωναν πληροφορίες για τους ίδιους ή συγγενείς τους και στη συνέχεια, με το πρόσχημα διεκπεραίωσης οφειλών, τους εξαπατούσαν και τους αποσπούσαν χρήματα.


Σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούσαν τα θύματα σε τράπεζες για αναλήψεις και σε άλλες στα σπίτια τους, από όπου αποσπούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 33 απάτες: εννέα στο Περιστέρι, έξι στον Πειραιά, πέντε στο Αιγάλεω, από δύο στη Νέα Ερυθραία, την Ελευσίνα, το Ίλιον και το Καματερό και από μία στα Άνω Λιόσια, την Πετρούπολη, τη Νίκαια, την Αγία Βαρβάρα και το Καρπενήσι. Το χρηματικό ποσό που είχαν αποσπάσει συνολικά ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Στα σπίτια και την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε μεγάλος αριθμός χρυσαφικών, μία πλάκα χρυσού, δύο ζυγαριές ακριβείας και το ποσό των 4.300 ευρώ. Επίσης, στο σπίτι του 29χρονου βρέθηκε αυτοσχέδιο εργαστήριο τήξης χρυσού.

Σε βάρος του 57χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών για απάτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...