Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Απροθυμία εργολάβων για τη ζεύξη Σαλαμίνας

Την τέταρτη κατά σειρά παράταση έλαβε το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Σαλαμίνας, ύψους 350 εκατ. ευρώ. Το υπουργείο Υποδομών παρέτεινε κατά 6,5 μήνες την κατάθεση εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος, ορίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία την 20ή Μαΐου 2014.

Η νέα χρονική παράταση θεωρείται «φυσική εξέλιξη», καθώς οι κατασκευαστικές εταιρείες δηλώνουν απρόθυμες να μετάσχουν σε μεγάλους διαγωνισμούς, έως ότου βρεθεί η τελική λύση για την επαννεκίνηση των 4 «παγωμένων αυτοκινητοδρόμων». Το υπουργείο Υποδομών εμφανίζεται αισιόδοξο ότι, έως τα τέλη του έτους, θα έχει φέρει προς ψήφιση στη Βουλή τις τροποποιημένες συμβάσεις.

Η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας, μαζί με την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας και τον αυτοκινητόδρομο Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη αποτελούν τη νέα γενιά έργων παραχώρησης, ωστόσο το μέλλον τους επικρέμαται από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στους «παγωμένους αυτοκινητοδρόμους».

Η υποθαλάσσια ζεύξη Σαλαμίνας αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 1,1 χλμ., με τις εκατέρωθεν προσβάσεις της μήκους 3 χλμ. από τους κόμβους Περάματος και Παλουκίων και οδικών τμημάτων μήκους 14,5 χλμ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...