Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ερρίφθη ο κύβος για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας-Παιανίας

Ο κύβος ερρίφθη για ένα από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομής στην Αττική.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, παρουσία παρουσία του Διευθυντικού Στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κρεμλή, του γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών κ. Ιωαννίδη, του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κ. Μπούρα, των βουλευτών της ΝΔ κ. Βορίδη και Βλάχου και πλήθους δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών, ανακοίνωσε την έναρξη της κατασκευής του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας-Παιανίας.


Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων με συνολικό μήκος 81 χιλιόμετρα. Ο προϋπολογισμός του είναι 112,9 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 χρόνια.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, παρουσία εκατοντάδων πολιτών της περιοχής.

«Η κατασκευή των έργων υποδομής για τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων στην Αττική ήταν από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το εμβληματικό έργο του ΚΕΛ, που θα ολοκληρωθεί το 2015, θα αλλάξει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων στα Μεσόγεια. Είναι ένα έργο 100% χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία που έχει η Αττική να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές για τα επόμενα 30 χρόνια» τόνισε ο κ. Σγουρός, ο οποίος μίλησε για καθυστέρηση δύο δεκαετίων από πλευράς Πολιτείας για το συγκεκριμένο έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...